arquitecturapro.com

Ajuts per a la rehabilitació d’habitatges a Barcelona

014

S’obre la primera convocatòria del 2014 per sol·licitar ajuts per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges a Barcelona. Els ajuts destinats a millorar l’eficiència energètica prenen importància.

Termini de sol·licitud: del 17 de març al 31 de desembre de 2014.

La convocatòria està dotada amb un pressupost de 8,2M€, dels quals 2,7 formen part de la convocatòria específica per als barris de Canyelles i sud-oest del Besòs, afectats per lesions estructurals.

Les obres de rehabilitació que es poden acollir a aquesta convocatòria són totes aquelles que afectin a l’edifici:
     - Reparació de lesions estructurals, amb especial atenció als barris de Turó de la Peira i Barceloneta
       - Instal·lació d’ascensors o supressió de barreres arquitectòniques
    - Rehabilitació energètica: amb actuacions a l’envolupant dels edificis (façanes, cobertes, mitgeres i celoberts) o instal·lació de sistemes de microgeneració com per exemple la generació d’aigua calenta mitjançant energia solar tèrmica
       - Instal·lació d’endolls per a la càrrega de vehicles elèctrics als pàrquings

Les quanties de les subvencions poden arribar en algunes actuacions fins al 50% amb un topall de 50.000€.

Cal destacar que la quantia dels ajuts destinats a millorar l’eficiència energètica, novetat que es va incorporar per primer cop en la convocatòria del 2013, es determinarà en funció de l’estalvi energètic que s’assoleixi amb la rehabilitació que s’efectuï en l’edifici.

Entre els requisits per accedir a les subvencions cal destacar que la sol·licitud d’inscripció s’ha de fer abans d’iniciar les obres i que aquestes no es podran iniciar fins que s’hagi fet entrega de l’informe tècnic on s’informa de les condicions tècniques que cal complir per accedir a la subvenció.

Per sol·licitar les subvencions cal presentar, juntament amb la sol·licitud, l’acord de comunitat de propietaris on s’acordi l’execució de les obres, el projecte tècnic, el pressupost de les obres, indicar l’ocupació dels habitatges de l’edifici, així com la llicència d’obres. Al final de les obres caldrà aportar el comunicat final d’obres, factures i rebuts de les obres executades.

Convocatòria especifica d’ajuts per als barris de Canyelles i sud-oest del Besòs
S’ha obert una convocatòria específica dotada amb 2,8M€ per ajuts a la rehabilitació dels habitatges dels barris de Canyelles, a Nou Barris, i sud-oest del Besòs, a Sant Martí. Aquests ajuts van encaminats a solucionar les lesions estructurals dels habitatges i millorar la seva qualitat constructiva.

Està previst que en la propera convocatòria, que sortirà aquest mateix any, es faci també una convocatòria específica per completar la rehabilitació dels habitatges d’aquests dos barris de la ciutat.

Font: Ajuntament de Barcelona

Amb l'objectiu de fer més fàcil el procés de sol·licitud d'aquestes línies d'ajuts posem a la seva disposició el nostre equip de tècnics per assessorar-los sobre aquest tema i, si és el cas, gestionar i tramitar les sol·licituds.

Arxiu

Powered by mod LCA

C Puig-Reig 12, 2n 1a
08006 Barcelona
T 687 815 099
Sobre Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
http://www.arquitecturapro.com

Arquitectura Pro 2016. Tots els drets reservats.

Segueixi'ns i formi part de la nostra xarxa social: