arquitecturapro.com

Arquitectura Pro participa en el I Congrés d'Edificis d’Energia Casi Nul·la (EECN)

009

Els passats dies 7 i 8 de maig Arquitectura Pro va participar en el I Congrés d'Edificis d’Energia Casi Nul·la (EECN), celebrat a l’Auditori Sud d’IFEMA a Madrid, i organitzat per Grupo Tecma Red S.L. juntament amb Solar Decathlon Europe i el Ministeri de Foment.

Actualment, el 40% del consum total d’energia a la Unió Europea correspon als edificis. La major part d’aquesta energia prové de combustibles fòssils: petroli, carbó, gas o urani, sent les seves reserves limitades i, per tant, amb costos d’explotació cada vegada més elevats. La resta de la demanda d’energia es cobreix amb les fonts renovables del sol, el vent i l’aigua, sent aquestes més accessibles i inesgotables; a més de tenir un impacte ambiental nul en l’emissió de gasos.

Davant d’aquesta situació, la Unió Europea va aprovar el 19 de maig de 2010 la Directiva 2010/31/UE pel que fa a Eficiència Energètica als Edificis. Segons aquesta directiva, els Estats Membres s’asseguraran que a finals del 2020 – a finals del 2018 per a edificis públics – tots els edificis nous siguin edificis de consum d’energia gairebé nul, és a dir, amb un nivell molt elevat d’eficiència energètica per a satisfer les necessitats de calefacció, refrigeració, ventilació, escalfament d’aigua i il·luminació; sent la quantitat gairebé nul·la o molt baixa d’energia requerida per aquest tipus d’edificis satisfeta, en amplia mesura, per energia procedent de fonts renovables.

El Congrés va esdevenir el fòrum de reflexió per abordar les implicacions que tindrà pel sector de l’arquitectura, la construcció i els serveis relacionats l’adopció d'aquesta nova directiva. Amb la presentació de 18 comunicacions, 3 sessions magistrals i 2 taules rodones, es van tractar els aspectes clau per conèixer l’ampli espectre legal, tècnic i de gestió que comporta una edificació d’alta eficiència energètica, ja sigui nova o rehabilitada, i la manera com aconseguir edificis de consum d’energia gairebé nul.

Un dels principals objectius d’Arquitectura Pro és el disseny d’edificis de baix consum energètic que respectin el medi ambient, amb la integració d’arquitectura bioclimàtica i la incorporació de sistemes que aprofitin les energies renovables en els projectes. Donat que el Congrés abordava la darrera informació legal i tècnica al respecte, i per tal de poder-la oferir als nostres clients, no hi podíem faltar. D’aquesta manera, estem en condicions de posar a la seva disposició el nostre equip de tècnics per tal d’orientar-lo i assessorar-lo sense compromís, en projectes d’edificis de consum d’energia gairebé nul.

Arxiu

Powered by mod LCA

C Puig-Reig 12, 2n 1a
08006 Barcelona
T 687 815 099
Sobre Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
http://www.arquitecturapro.com

Arquitectura Pro 2016. Tots els drets reservats.

Segueixi'ns i formi part de la nostra xarxa social: