arquitecturapro.com

Arquitectura Pro participa en la Jornada Sistemes de concentració solar per a l'obtenció d'electricitat i calor

005

El passat dia 15 d’octubre Arquitectura Pro va participar en la Jornada tècnica Sistemes de concentració solar per a l'obtenció d'electricitat i calor celebrada al Centre de Capacitació Agrària de Manresa (Bages) i organitzades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i l’Escola Agrària de Manresa.

A la jornada es van presentar ponències tècniques sobre la descripció de la tecnologia de concentració solar, avantatges, inconvenients, les diferents configuracions, aplicacions pràctiques per a la generació d’energia elèctrica i tèrmica, i descripció de les diferents innovacions actuals en fase d’investigació, tot descrivint les seves possibilitats d’ús.

Una dada important que vam recollir i que volem compartir per tal de donar-li la major difusió possible és que, l’energia solar que va arribar a la Terra l’any 2009 va ser 10.000 vegades més gran que l’energia necessària per cobrir la seves necessitats. Si traspassem aquest valor a obtenció d’energia solar fotovoltaica, hauríem obtingut entre 5 i 10 vegades més energia que la necessària per cobrir les necessitats de la Terra. Aquest és un valor molt per sobre de la capacitat per obtenir energia que tenen la resta de tecnologies en energies renovables.

Si considerem que 1 unitat antropogènica de potencia (U.A.) és la quantitat d’energia que correspon al consum anual per part de la població de la Terra (6.700 milions d’habitants), tenim que l’any 2009 podríem haver aconseguit les següents quantitats d’energia, depenent del tipus de font, segons la relació que es detalla a continuació:
     - energia solar: 10.000 U.A.
     - energia fotovoltaica: 5 – 10 U.A.
     - geotèrmica: 2,5 U.A.
     - biomassa: 1 U.A.
     - energia mareomotriu: 0,25 U.A.
     - energia hidroelèctrica: 0,1 U.A.
     - energia eòlica: 0,1 U.A.

Aquesta informació reforça encara més la voluntat d’Arquitectura Pro d’aprofitar aquesta font inesgotable d’energia en els nostres projectes.

Arxiu

Powered by mod LCA

C Puig-Reig 12, 2n 1a
08006 Barcelona
T 687 815 099
Sobre Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
http://www.arquitecturapro.com

Arquitectura Pro 2016. Tots els drets reservats.

Segueixi'ns i formi part de la nostra xarxa social: